Na krovu Srbije – Stara Planina


U okolini Knjaževca nalazi se Stara planina – najveća planina u istočnoj Srbiji prema granici sa Bugarskom. Još uvek neotkrivena od velikog broja turista, ova planina krije fascinantne lepote i izvanredna prirodna bogatstva. Nadmorska visina veća od 1.100 metara omogućava joj da gotovo pet meseci u godini bude prekrivena snegom.

Hotel Stara planina
Geografska širina: 43.3609057,
Geografska dužina 22.5746084

Jedan od najlepših krajolika Stare planine je prirodni rezervat “Babin zub”. On se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 m, a jugozapadno na samom kraju izdiže se Midžor. Sa nadmorskom visinom od 2.169 m to je najviši vrh Stare planine i Srbije.

Na ovoj lokaciji nalazi se i mreža od preko 13km ski staza raznih težina. Zanimljivo je i to što se na lokaciji “Jabučko ravnište” nalazi prva osmosedna gondola u Srbiji koja prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza.

U periodu bez snega izletnici mogu šetati mnogobrojnim stazama i uživati u prizorima neizmerne lepote i netaknute prirode. Ovde možete napraviti i fantastične fotografije predela i planinskog bilja.

Dođite i uživajte.

Vaši komentari

You may also like...