Veliki peščani raj – plaža Makriammos


Makriammos beach

PEŠČANA PLAŽA MAKRAMMOS
Geografska širina:  40.771336°
Geografska dužina:  24.727092°

Makriammos plaža nalazi se u neposrednoj blizini Limenasa na oko 2 km istočno. Njeno ime na grčkom znači „dugački pesak“ što nije bez razloga! Beskrajna peščana obala okružena gustom šumom sa jedne strane i čistim, plitkim morem na drugoj strani predstavlja raj za porodice sa decom. Zbog blizine šume voda ima posebnu zelenkastu boju.

Makriammos je dobro uređena plaža. Ovde ćete naći ne samo ležaljke, suncobrane i morske sportove, već i šarmantno naselje sa sobama za izdavanje i nekoliko taverni.

Ipak, postoji i jedna mana: ovo je jedina plaža koja se plaća! Ulaz košta 3 € po osobi za odrasle, dok je za decu do 12 godina 1,5 €. Suncobrane i ležaljke moraćete posebno platiti dodatnih 6 €. Cene unutar samog kompleksa su više nego na drugim mestima na Tasosu. Kome je ovo skupo, može potražiti svoje „parče peska“ na ovoj plaži posle 19 h kada je ulaz besplatan.

Vaši komentari

You may also like...

1 Response

  1. 01/07/2016

    […] veličanstvenih plaža.  Neke od njih su veoma popularne i uređene, a po mnogima i najlepše: Makriamos, Saliara (mermerna), Psili Ammos, Pachis beach, La Scala, Aliki, Golden Beach, Trypiti, … Ako […]